Uvjeti prodaje

Ovi uvjeti definiraju postupak registracije, naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih putem internet trgovine Rockmark.hr. Svako korištenje podložno je uvjetima i pravilima opisanim u ovom dokumentu i određuje međusobne odnose između Kupca i tvrtke Rockmark d.o.o. (u daljnjem tekstu: Rockmark) kao Prodavatelja.

Uvjeti i pravni podaci Prodavatelja objavljeni su na internet stranici www.mojnogometniheroj.com.

Kupcem se smatra svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja, putem mojnogometniheroj.com web-shopa naruči barem jedan proizvod. U ime i za račun maloljetnika i potpuno poslovno nesposobnih osoba kupnju mogu zaključiti njihovi skrbnici ili zakonski zastupnici. U ime i za račun djelomično poslovno sposobnih osoba kupnja se može zaključiti samo uz suglasnost njihovih skrbnika ili zakonskih zastupnika.

Osobni podaci Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka. Osobni podaci kupca poznati su isključivo Prodavatelju koji se obvezuje da će ih koristiti samo u svrhu izvršenja ugovornih obveza prodaje. Prikupljeni podaci neće se prodavati niti koristiti ili prenositi trećoj strani bez pristanka Kupca.

Naručivanje se vrši isključivo elektroničkim putem – dodavanjem artikala u potrošačku web košaricu i ispunjavanjem narudžbenog obrasca. Proizvodi se smatraju naručenima u trenutku kad Kupac završi cijeli proces narudžbe. Obavijest o uspješnoj narudžbi stići će na e-mail adresu kupca u roku od 24 sata. Ukoliko ne stigne, Kupac može napraviti novu narudžbu ili kontaktirati Prodavatelja. Plaćene prednarudžbe ne mogu se otkazati i za njih neće biti moguće ostvariti povrat sredstava. Prodavatelj se obvezuje vratiti sredstva Kupcu jedino u slučaju otkazivanja prednarudžbe od strane dobavljača ili nemogućnosti isporuke prednaručenog artikla u dogovorenom roku, ukoliko kupac ne pristane na dulji rok isporuke. Narudžbe se obrađuju unutar radnog vremena knjižare Rockmark (od 9 do 20 sati radnim danom, subotom od 10 do 14 sati), a preuzimanja paketa vrše se od ponedjeljka do petka do 13 sati. Prilikom fizičkog preuzimanja proizvoda u Rockmark trgovini obavezno je predočenje potvrde o narudžbi.

Ažuriranje internet trgovine mojnogometniheroj.com vrši se jednom dnevno. Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti naručeni artikl kontaktirat će Kupca putem e-maila ili telefona radi zamjenskog proizvoda, otkazivanja narudžbe ili naknadne nabave proizvoda, ukoliko je moguće, pri čemu Kupac može pristati na period čekanja ili poništiti narudžbu.

Artikli u internet trgovini mojnogometniheroj.com su novi i nekorišteni i pakiraju se s maksimalnom pažnjom u pakiranja adekvatno za transport. Rockmark ne odgovara za oštećenja i propuste nastale od strane trećih osoba ili više sile te za njih ne prihvaća reklamacije. Fotografije i opise proizvoda nastojimo prikazati što točnije, ali zadržavamo pravo pogreške. Reklamacije se vrše u roku od 48 sati od primitka pošiljke na info@mojnogometniheroj.com, a one su opravdane u slučaju da Kupac dobije proizvod koji nije naručio, da isporučena roba ima grešku ili oštećenje koje nije nastalo u transportu ili u ostalim slučajevima sukladnim zakonskim okvirima. Kod opravdane reklamacije vrši se povrat robe. U slučaju da paket ima vidljiva vanjska oštećenja, Kupac ga nije dužan preuzeti. U tom slučaju paket se vraća Prodavatelju koji nakon utvrđivanja stanja paketa Kupcu šalje novi proizvod ili vraća novac.

Zamjena na zahtjev Kupca (npr. drugi naslov) moguća je najkasnije 10 dana od primitka proizvoda, uz originalni račun. Povrat, naknadno slanje i novonastale troškove podmiruje Kupac.

Dostava se vrši putem naših ugovornih partnera, Hrvatske pošte i GLS-a. Svaka pošiljka šalje se preporučeno, a rok isporuke za područje Republike Hrvatske iznosi četiri (4) radna dana, osim za pošiljke koje se dostavljaju u mjesta bez pravodobne i redovite prometne veze, a za Europu i svijet iznosi 14 dana od trenutka slanja. U rokove isporuke ne računaju se dan prijema narudžbe, subota, nedjelja, neradni dani, hrvatski praznici i blagdani, vrijeme kašnjenja zbog netočne ili nepotpune adrese primatelja, vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu. Eventualne troškove carine i ostale novonastale troškove snosi Kupac. U cijenu dostave uključeno je pakiranje.

Povrat robe
Potvrđivanjem narudžbe u našem web shopu (pritiskom na gumb „Kupi“) kupac podnosi narudžbu te sklapa Ugovor s mojnogometniheroj.com web shopom. Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci mojnogometniheroj.com web shopa u roku od 14 dana, bez potrebe za davanjem ikakvih objašnjenja. Rok od 14 dana počinje primitkom paketa od strane kupca ili druge osobe ovlaštene za to (osim dostavne službe koja je dostavljala paket). Za raskid ugovora potrebno je da nam kupac dostavi ispunjen Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora koji može skinuti na ovom linku unutar zadanog roka.
Trošak povrata robe snosi kupac, a mi vraćamo ukupan iznos koji nam je kupac uplatio, umanjen za eventualna oštećenja na robi. Povrat sredstava bit će izvršen na isti način kao što smo i mi zaprimili sredstva ukoliko nije drugačije dogovoreno s kupcem. Rok za povrat sredstava je 14 dana od dana primitka povrata.

Cijene su izražene u Kunama i Eurima s uključenim PDV-om. Važeće cijene i ostale pogodnosti (popusti, akcije) su one koje su iskazane na dan primitka narudžbe. Za narudžbe izvan RH moguća je manja razlika u ukupnom iznosu za plaćanje zbog razlika u tečaju ili konverziji valute. U slučaju plaćanja bankovnom uplatom, uplatu je potrebno izvršiti u roku od tri (3) radna dana prema podacima iz narudžbe, u suprotnom se stornira.

Svi korisnici web-shopa mojnogometniheroj.com suglasni su s činjenicom da osobno snose svaki rizik u vezi s korištenjem njegovog sadržaja i mojnogometniheroj.com ovime isključuje svoju odgovornost za svaku izravnu i/ili neizravnu štetu ili troškove koji proizlaze ili bi mogli proizići iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja stranice mojnogometniheroj.com ,kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web-shopa.

Prodavatelj se obvezuje na poslovanje u skladu s legitimnim zakonima važećima na području Republike Hrvatske iZakonu o prodaji te ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju Kupčevog postupanja koje je suprotno gore navedenim uvjetima.

Rockmark pridržava pravo bilo kakve izmjene sadržaja ovog web-shopa, u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga, bez prethodne obavijesti, te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena. Sve promjene o uvjetima i pravilima korištenja, te zaštiti privatnosti na web-shop mojnogometniheroj.com bit će pravodobno objavljene na ovom mjestu.

Uvjeti ažurirani 13.5.2019.